Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu konstrüksiyonnın mideerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı kurtarma yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Yangın bapsı evgin çıkış yürekin kullanılacaksa o zaman lüzumlu koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın kapılarının ve henüz biraşırı yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın elbette sağlamlandığını öğrenmek kabilinden çizgi durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı başta geçmek üzere yararlanma amacına ve kullanan can adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın bapları olarak da bilinen ivedili çıkış baplarının hangi malzemeden gestaltlması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri hep sınırlı standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya akıllıca ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.

Uygulamalarında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. çakılı kanada zir üst sürgü ve peş cenah uygulandığı gibi, dikey ürkü pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha aşkın insanoğlunun intikaline yada tahliyesine olanak verir.

1 mm veya henüz sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok henüz sağlıklı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kadar bedelı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının yükselmekı da 4000 TL den başlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate tuzakınarak muktezi nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın yanı silsile yangının özge alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrol altına kızılınması kolaylaşır ve daha zait ziyan vermesi önlenir.

Yangın Kapısı allıkırken nazarıitibar etmeniz gereken en önemli detay GOXU markası şeşnda bizim canipımızdan üretilen baplar üzere birinci sınıf ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan yağsız malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı kucakin sac sözınlığı 1.0 mm yahut daha nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den yangın kapısı süregelen fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

CMD Maden; nitelikli ve kredili yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın güvenliği dair uzman kadrosuyla Türkiye genelinde özen vermektedir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Report this wiki page